Nieuwsbrief - April 2021
Editie 123

Over de grote computerchipschaarste

Wie het nieuws volgt heeft vast wel gehoord dat er een enorm tekort is aan computerchips. Door het coronavirus hebben fabrieken lang stilgelegen en, ook al draaien ze weer op volle toeren, het gaat nog zeker maanden duren voordat de achterstand is ingehaald. Dat is een probleem, want die dingen zitten werkelijk overal in! Auto’s, speakers, laptops, smartphones, noem het maar op. Ook in veel van onze producten.

Een slechte aardappeloogst zorgt voor dure frieten. Dat is met computerchips niet veel anders. Door het tekort zijn de prijzen hoger en de levertijden langer. Dat is balen maar aan de dynamiek van de markt kunnen we weinig doen. Aan die schaarste komt wel weer een eind. Tot die tijd is het een ding om rekening mee te houden!

 Poll: ga jij deelnemen aan de Dutch Health Week?

In een normaal jaar zouden we druk aan het voorbereiden zijn op de Zorg & ICT beurs. Maar ja, het is weer het coronavirus dat de agenda bepaalt. Geen volle beurshallen dus, maar de organisatie heeft wel een online alternatief gepland. Een event zonder koffie, stroopwafels en levendige stands maar streams vol keynotes, rondetafelgesprekken en netwerksessies. Is dat een goed idee? We zijn benieuwd hoe jij dat ziet. Daarom is onze vraag aan jou: ga jij deelnemen aan de Dutch Health Week?

 

Deze poll is uitgeschakeld. Stemmen is helaas niet mogelijk via de webversie van de nieuwsbrief.

De ene medische monitor is de andere niet

Een medische monitor is alles behalve een normale monitor. Er komt best een hoop kijken bij het optimaal tonen van een medische afbeelding. Wie precies wil weten hoe dat zit kan op ons blog lezen wat een medische monitor nu eigenlijk medisch maakt. Voor wie liever niet de techniek in duikt is het vooral belangrijk om te weten dat de ene medische afbeelding de andere niet is. Elk specialisme werkt met zijn eigen soort scans of foto's en is in die afbeeldingen weer op zoek naar andere dingen. Niet zo gek toch dat die afbeeldingen dan niet allemaal hetzelfde moeten worden weergegeven?

Met Eizo hebben we monitoren voor allerlei specialismen. Het zijn er zo veel dat ze lang niet allemaal op onze website staan. Wist je bijvoorbeeld dat we ook modellen hebben voor thuisradiologie, orthopedie, pathologie, oogheelkunde en tandheelkunde? Vast niet! Als jij ons vertelt met wat voor soort afbeeldingen je werkt, dan vertellen wij je welk Eizo-scherm jouw afbeeldingen perfect kan weergeven!

We doen je deze zoete belofte!

Om nog iets positiefs uit de coronaperiode te halen hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt aan het verbeteren van jouw klantervaring. Onze website is vernieuwd, maar dat is maar één van de puzzelstukjes. Minstens zo belangrijk als hoe goed onze code werkt is hoe goed onze mensen werken.

We willen voor jou graag een stapje extra doen, daarom doen we je een belofte. Vanaf nu zullen we (tijdens werkuren) altijd binnen één uur reageren op berichten via onze website. En lukt het ons niet om die belofte waar te maken? Dan maken we het goed met een pakje heerlijke, verse Goudse stroopwafels!

Vithusha stelt zich voor

Mijn naam is Vithusha en ik ben 17 jaar. In mijn vrije tijd hou ik ervan om te lezen en films te kijken. Het is niet zo lang geleden dat ik hier nog stagiaire was. Het was een erg leuke en leerzame stage! Ik had vooral financiële taken, maar mocht af en toe ook op andere plekken bijspringen. Zo heb ik onder andere mogen helpen met het klaarmaken van bestellingen. Formex Medical is echt een bedrijf waar je de kans krijgt om jezelf breed te ontwikkelen.

Toen mijn stage klaar was heb ik een contract aangeboden gekregen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken want ik ben er echt heel blij mee. Het is superleuk om nu een vast onderdeel van dit team te zijn!

De zorg in het nieuws

Organisatie

adres: Westbaan 350 B21, 2841MR Moordrecht
tel: +31 182 379 377
whatsapp: +31 642 454 358
e-mail: info@formex-medical.nl

 
Demi Bolleman Tim Baas Jacky Heijnis
Simone Kuijvenhoven Bob Hopmans Vincent Wajon